Snak & Æd 482

torsk-bacalao-cod-morue-merluzzo

Torsken renses og deles i
hoved, koteletter, midt og halestykke, saltes let!

Gufusoðinn þorskur í rjómasinnepssósu
Kogt torsk i flødesennepssauce

Koteletterne lægges i et smurt ovnfast fad med et vrid hvid peber og lidt vand, stilles i ovnen ved 180 grd i ca. 10-12 minutter.

En sauce af ½ l mælk & ½ l fløde jævnet med 100 g smør og 90 g mel smages tilsættes fonden og smages til med opblødt fiskesennep.

Saucen kommes over torsken som garneres med ristede bacontern og frisksauterede rødbedetern samt hakket æg og persille.

Serveres med aspargeskartofler.

Cabillaud Boulonnaises
Torsk i flødesauce med muslinger, rejer og champignons

Midterstykket i skiver lægges i et smørsmurt fad med kvarte champignons og kvarte skalotteløg, tilsættes hvidvin og hvid peber.

Bages i ovnen.

Muslinger og rejer dampes i lidt hvidvin med s+p.

Fonden fra torsk og skaldyr tilsættes ½ l piskefløde og koges ind under let piskning til en jævn konsistens, smages til og tilsættes hakket dild.

Saucen kommes over torsken og skaldyrene drysses over og færdiggøres i ovnen.

Server med butterdejssnitter.

Baccalà arrosto al forno
Ovnbagt torsk i tomatsauce

Hoved og halestykkerne stilles i et ovn fad og tilsættes en sauce af: 5 fed let knust hvidløg sauteret i 1 dcl olivenolie (sortkværnpeber) tilsættes udkårne tomater og sorte oliven samt kapers tilsæt hvidvin og kog op smag til med salt.

Stil fadet i ovnen 12-15 minutter.

Drys med hakket bladpersille og server med friskkogt pasta!

Crêpes à la Zuzette
Flamberede pandekager

Pandekager
5 æg og 100 g mel piskes sammen og iblandes 150 g kogende smør og ½+ l mælk.

Smages til med vanilje, sukker og lidt salt.

Bages meget tynde uden fedtstof på panden!

I en pande smeltes sukker til en let lys karamel og tilsættes skal&saft af en appelsin og af en citron samt et glas likør.

Fold pandekager til en kvart og vend dem i saucen, sæt panden over ilden igen og flamber i cognac.

Drys med ristede mandelsplitter.

Voila….

Skriv et svar