Fin Mad 294

Havsnegle og muslinger i vinaigrette

Sneglene koges i letsaltet vand 30 minutter, afkøles i koldt vand og tages ud af huset.
Foden lukkeskallen skæres af og sneglen skæres i skiver og lægges i en asiet og marinaden kommes over.

Muslingerne blancheres i kogende letsaltet vand, i 1-2 minutter, afkøles i vand.
Bræk den ene skal af og løsen muslingen fra skallen og lægges, i skallen, på en tallerken.
Marinaden kommes over og muslingen spises direkte af skallen.

Marinade
finhakket hvidløg, chili, persille og kapers kommes i en skål og ½ dcl. vineddike samt lidt salt røres i, herefter piskes 1 dcl olivenolie i.

 

Sweinbrathen mit Brathkartoflen und Kohlsalat

En nakkekam 250 g p.p olieres og krydres med salt, kværnpeber, cayenne mm.

Steges ved 220 grd i ½ time og herefter ved 200 grd i 1 time, skal hvile min 15 minutter.
Kan også skæres i 2½ cm tykke skiver og steges på pande.

Brathkartoflen
Skræl 1½ bagekartofler p.p. og del den i store 2×2 cm tern og skyl ikoldt vand, dræn og læg til tørring på papir/viskestykke.
I en stor stegepande brunes kartoflerne i olie og lidt smør med lidt salt og kværnpeber
I den store stegegryde ristes bacontern i lidt olie og smør, når ternene er halvt stegt tilsættes 3 halverede eller kvartede skalotteløg p.p (samt evt et fed hvidløg)
De afbrunedekartofler kommes i gryden og det hele steges til kartoflerne er møre, sdet sidte kvarter under glaslåget.

Kohlsalat: Coleslaw
½ hvidkål, ¼ rødkål snittes i fine strimler, og 2-4 gulerødder rives i strimler.
Dette blandes i………

Mayonnaise:
4 æggeblommer piskes til skum med 2 spisekeer eddike, salt og peber samt lidt cayenne.
Der tilsættes en stor spiseske dijonsennep og ½ l raosolie piskes langsomt i, smag til!!!

Skriv et svar