Stenbiderrogn på toast
Renses med piskeris, drænes og blandes herefter med lidt hakket løg, smages til med citronsaft salt og peber. Serveres på smørristede brødskiver eller blinis.
Ravioli med Spinat, med Krabbe og med Trøffel/svampe
Pastaen: 300 g mel, 1 æg, 1 spsk. olivenolie, 1 teske salt, evt. ½ teske vand. ( x 3)
Blandes grundigt tilsæt evt. vand for at samle dejen, æltes til den er glat og smidig, formes til en klump, dækkes med plast og hviler i 10-15 minutter før udrulning.
Spinatricotta: 250 g. ricotta, 75 g reven parmesan, 2 æggeblommer samt 250 g blancheret og veldrænet hakket spinat, 1 lille finthakket løg s+p, alt blandes.
Trøffelsvampe: 250 g ricotta, 250 g svampe/trøffel, parmesan, æggeblomme, s+p.
Krabbefyld: kog krabbeklørene i 5 minutter, afkøl og pil kødet ud, hak dette og bland til fars med finthakket/reven løg, hvidløg, blancheret bladpersille, parmesan, smør og æg, s+p.
Den udrullede dej deles i mindre stykker og fyldes….
Beskrivelse følger i aften…..
De fyldte ravioli/tortelini koges i rigelig saltet vand i 6-8 minutter tages op og blandes i en sauce: enten – smør-parmesan – tomat – fløde – eller??
Crostata di Ricotta – Ricottatærte
Bund: pasta frolla: 100 g mel, ?6 spsk. smør v stuetemperatur, 2 æggeblommer, 15 g sukker,
1½ cl marsala, reven citronskal.
Alt blandes med fingrene til en smidig dej som kan udrulles tyndt og lægges i en smurt tærteform. (resten af dejen samles og lægges til køl)
Dette udrulles herefter og skæres i 2 cm brede strimler
Fyld: 250 g ricotta, 15 g sukker, ½ strøgen spsk. mel, en pris salt, 1 teske vaniljesukker, reven ½ appelsinskal, 1 æggeblommer.
Bland det hele til en lind masse og tilsæt lidt syltet citron og appelsinskal samt lyse rosiner.
Fyld dette i formen og glat overfladen ud, dej-strimlerne flettes over, pensles med æggehvide og der drysses med snittede mandler eller pinjekerner.
Bages i 30-40 minutter og afkøles før serveringen.