Snak & Æd 489 – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ (GRÆSK MAD)

Καλαμάρι τηγανητό με μέντα κρέμα φέτας
Friteret blæksprutte m mynte-fetacreme

Den ottearmede blæksprutte koges +1 time i letsaltet vand med peberkorn laurbærblade og chili, og køler af i vandet.

Skæres ud i mundrette stykker og vendes i mel/græsk krydderblanding.

Steges sprød i rigelig olie ved middel varme.

Serveres med fetacreme
En feta røres blødt med smør og krydres med knust hvidløg, hakket mynte salt og cayenne.

Αρνί με τζατζίκι
Lam med tzatziki

Lammeculotterne ridses i harlekintern på fedtsiden og marineres i olivenolie blendet med rosmarin, timian, oregano, peber og hvidløg.

Steges ca. 20 minutter ved ca. 200 grd.

Tzatziki
Flæk en agurk, skrab kernerne ud og snit riv resten fint, vend med lidt salt og lad trække. Blend lidt olivenolie med hvidløg og bland dette med græsk yoghurt.

Pres vandet af agurkestrimlerne, vend dem i yoghurten, smag til med citronsaft, salt og kværnpeber drys med hakket persille og reven citronskal.

Ψητά λαχανικά (Grillede grøntsager)
Grøntsagerne skæres i passende skiver/stykker, vendes i hvidløgsolie, krydres med salt og kværnpeber.

Læg på en bradepande og steg ved 220 grd i ovnen (el. på grillen).

Πορτοκαλοπιτάα / Portokalopita
Filodejskage m appelsin

500g fillodej grovhakkes
Smør tærteformen med olie.
4 æg og 200g sukker piskes op til fast skum.
Irør nu 300g yoghurt, reven skal af 2 appelsiner, 2 te.sk. vanilje og en te.sk. bagepulver.
2 dl solsikkeolie irøres og filodejen vendes i.

Bages i +50minutter v 180grd.

Imens laves en sirup af 200 g sukker, 1½ dcl vand, saften af 3 appelsiner og en skal samt et stykke kanel.

Siruppen hældes over den bagte kage, som trækker ½ time.

Skriv et svar