Snak & Æd 475

Grillede grøntsager med gedeoste-crumble

Spansk peber, squash, rødløg, chilifrugt, svampe o.m.a. renses, udskæres i store flade stykker, krydres med salt peber.

Grilles på grill eller i ovnen med grillovervarme, gedeosten drysses over og får 1-2 minutter under grillen.

Anrettes på tallerken eller fad og marinaden af (frisk ny olivenolie, knust hvidløg og friske krydderurter) kommes over.

Hertil serveres ristede hvidløgscroutons.

Svineskank i belgisk øl med surkål & rødder

Sværen ridses dybt i tern og krydres med s+p; stilles på en riste og bradepande med vand i ovnen ved 200* 1 time, nu tilsættes 1½ dcl øl pr skank og så endnu ½-1 time i ovnen, hvorefter rodfrugterne kommes i bradepanden nogle minutter.

Smag til for s+p. tilsæt evt. mere sky.

Rodfrugter
Renses og snittes i ”strimler ” på guruens snitte værktøj.
Det hele sauteres i lidt smør uden krydderier.

Surkål
Kålen snittes fint og dampes varm med lidt hvidvin.

Maste kartofler
Kog pæne kartofler med eller uden skind møre, hæld dem op på et fad og mas dem let, vend rundt med hakket persille.

Anretning
Læg kartoflerne i midten med øl-sky & rodfrugterne og kålen omkring, pluk kødet af skanken og anret ovenpå. Drys med resterende persille.

Skriv et svar