Snak & Æd 474

Græskarsuppe med sprød landskinke

Et lille græskar skrælles tyndt, deles i 2 og kærnerne fjernes, kødet skæres i mindre stykker og sauteres i smør sammen med lidt skrællet rodfrugt, det hvide af en porre i skiver og et stort løg i tern samt skåren chili, hvidløg og reven ingefær.

1 l bouillon samt en sjat hvidvin (hvis vi har mere) kommes ved og koges til alt er meget mørt.

Alt blendes og sies tilbage i gryden, koges op, smages til med salt (tyndes evt. op med bouillon/vand).

Serveres i varme tallerkener med ristede græskarkerner, hakket grønt
og en skvis sort kværnpeber.

Sprød landskinke
Bages i ovn på papir og lægges på.

Braiseret and i rødvins-peber-sauce

Anden renses, skylles, tørres og gnides med fint salt.

Nogle kviste rosmarin kommes i skroget sammen med laurbærblade og sort peber.

Steges min. 1½ time ved 220 grader, kom ½ l vand i bradepanden, og lad hviler i 15 minutter.

Parteres nu i kvarte og steges færdig lige før servering: i 8. dele.

Rødvinspebersauce
(Bradepande, skrog og krydderierne koges af med ½ fl rødvin)
En ½ l god ande-skysauce tilsættes afkoget og koges igennem, smag til med Madagaskarpeber samt f.eks. fersken tern og koges igennem.

Hertil: små ovnbagte kartofler vend med olie s+p og timian
Samt: fintsnittet rødkålssalat: Vendt i en dressing af appelsinsaft, hindbæreddike, dijonsennep og nøddeolie.

Æble/pærer Tartin i portionsforme

Hele eller halve skrællede æbler og/eller pærer lægges med den pæne side nedad i en tærteform hvori bunden er dækket med karamelliseret sukker og lidt smør samt vanilje.

En plade butterdej lægges over frugten og skæres til så den er en cm ud over kanten og klemmes ned om frugten så der er lukket.

Dejen prikkes med en gaffel og tærten bages i ovnen ved ca. 200 g i ca. 20 min. hviler 5-10 min og vendes ud på et fad (pas på den varme lage).

Serveres med creme fraiche og / eller flødeskum.

Skriv et svar