Fin Mad 21

Kinesisk Kyllingesuppe:

Tynde strimler af forskellige suppeurter, løg og bønnespirer samt fintstrimlet kyllingebryst og en anelse finthakket chilly, dampes et øjeblik i lidt sesamolie og kommes i kogende hønsebouillon sammen med lidt glasnudler. Må ikke koge for længe , da urterne skal være sprøde.

Ål i rødvin:

( pr. person.) 200 g renset ål i korte stykker, 5 champignons, 5 perleløg, 2 dcl rødvin, 2 dcl. fiske eller grønsagsbouillon, lidt hvidløg og tomatpure, 1 sp.ske olivenolie og 25 g smør, laurbærblade, timian og en teske mel, samt salt og sort peber.

Alle ingredienserne sauteres i fedtstoffet, nogle minutter, sammen med krydderierne uden at brune og melet kommes på, det bages igennem og vin + bouillon tilsættes sammen med en teske tomat pure, koges her efter i ca. 12 – 15 minutter.

Serveres med brød eller kartofler.

Stegte kartofler:

Skrællede kartofler i skiver vendes i olie, krydres med s+p og bages ca. 35 min. i ovnen ved 220 grd.

Skriv et svar