Snak & Æd 452

Salchizzi tartufo etc.

Trøffelspegepølse oma.

Carpaccio di Baccalà di Merluzzo affumicato

Røget torskecarpaccio: torskeskiverne anrettes på fad eller tallerken m rigelig sort kværnpeber og marineres i kapers, snittet forårsløg, kvarte blommetomater, basilikum og trøffelolie.

Arrosto di Vitello al Parmigiano con Pinot bianco (Kalvesteg med parmesanost i hvidvin)

Små stykker ost stikkes ind i lommer, under fedtlaget som ridses i harlekintern, smør med olivenolie og krydr med rigelig s+p samt rosmarin og timian, læg stege i et ovnfad på et lag af snittet bladselleri og salvieblade, steg 15 minutter ved 220 grd. tilsæt et glas hvidvin og et glas bouillon og lad simre videre i ½ time ved 170-80 grd.

Fonden sigtes fra i en kasserolle og monteres med smør.

Efter ½ times hvile skæres stegen i skiver og anrettes med saucen over samt reven parmesan.

Polpetone di Verdura al forno con Liguria (Liguriesk, Bagte grøntsager)

Forskellige grøntsager, løg og kartofler (ca. 1 kg. I alt) renses/skrælles og koges, i letsaltet vand, næsten møre og moses, heri blandes 3 æg og reven mozzarella (lidt hvid peber) kommes i et smurt gratinfad drysset med raspfriske mozzarellaskiver fordeles over, lidt rasp på toppen.

Bages ved 180 grd. i ca. ½ time.

Torta di Castagne con Cioccolato (Kastanje-chokoladetærte)

250g mørk chokolade smeltes og blandes med 125g smør samt 50 g hakkede mandler.

6 æggeblommer piskes til skum med vaniljesukker og 400 g kastanjecreme.

6 hvider piskes stive, 75 g farin og et nip salt vendes i.

Chokoladesaucen blandes i og hviderne vendes forsigtigt i.

Fyldes i en velsmurt form og bages i ca. 40 minutter ved 180 grd.

Afkøles og vendes ud på et fad, når helt afkølet smøres 100g chokolade smeltet med en klat smør over.

Serveres med frugt, bær, iscreme eller flødeskum.

Skriv et svar