Fin Mad 11

IRISH STEW.  3 prs.

¾ kg lammebov eller lignende i skiver, ¼ hvidkål eller ½ spidskål, ½ bladselleri, 2-3 gulerødder og 3 løg, alt i passende stykker. 3-6 kartofler i skiver. ¾ l. kalvebouillon laurbærblade og hel hvid peber.

Kødet blancheres i kogende saltvand, og lægges lagvis med de rensede grønsagerne i en gryde, saltes let, (eller evt. i et ildfast fad som sættes i ovnen), bouillonen tilsættes  og det koges under låg til alt er mørt

VANDBAKKELSER MED FYLD.  (eclair eller profiterolles.)

¼ l vand, 125 g. smør, 125 g. mel, 4-5 æg, lidt salt.

Vand og smør koges til smørret er smeltet, gryden tages væk fra ilden og melet kommes i og røres sammen med en træske ( ikke piskeris ) over ilden til det bliver en smmenhængende masse og er bagt godt igennem, herefter tages det atter af ilden og æggene røres i, et af gangen, dejen er nu klar til at sprøjte op på bagepapir som boller, stænger, lyn eller ringe og bages ved ca.180-200 grd. i 15-20 min.

De afkølede kager fyldes med forskellige cremer el frugtkompot og pyntes med glasur, chokolade eller karamel.

NAPOLEONSKAGE. ( gateaux  mille feuilles- tusindbladskage.)

Butterdej bages i tre rektangulære stykker og afkøles, på to af dem  smøres hindbærmarmelade og et lag vaniljecreme samt et lag flødeskum, den sidste belægges med appelsinglasur og pyntes, lgene lægges sammen og kagen stilles til afkøling.

Skriv et svar