Fin Mad 42

Le Boeuf Bourguignon: ( Oksekød i rødvinssauce )

Der kan anvendes alle udskæringer af oksekød, men der opnås den bedste smag ved anvendelse af bov eller halskam, hvor koge tiden er ca.1,½ – 2½ time i forhold til kødstykkernes størrelse.

Skær kødet ( ca. 200 g. pr. prs. ) i store tern ( ca. 2½ x 2½ cm. ) og brun dette af med lidt olie og smør, sammen med 25 g. bacon el salt flæsk i 1 cm. tern, i en tykbundet stegegryde; når kødet er velbrunet og krydret med sort peber og salt, tilsættes tern af selleri, persille- og gulerod samt en lidt tomatpure os brunes et øjeblik, hvorefter det drysses med en smule mel, brunes atter igennem og der tilsættes rødvin og evt. lidt bouillon, bringes i kog og en ” bouquet garni ” ( porre, selleritop, persillestilk, timian og laurbærblade bundet i en buket ) kommes ved sammen med et fed knust hvidløg og koges mør under låg.

Et kvarter før kødet er klar fjernes buketten og der tilsættes ristede skalotteløg og champignons. Sovsens tykkelse kan nu evt. reguleres med en smørbolle. Pynt med grovhakket persille.

Hertil serveres sædvanligvis brød, men i dag serverer vi ovnbagte eller smørdampede, skrællede kartofler.

Julesalat i Dijon-vinagrette:

Hele blade julesalat anrettes og en stor skefuld marinade kommes over.

En spsk. Dijonsennep og en spsk. Rødvinseddike et fed knust hvidløg lidt s+p og en dcl. olivenolie piskes jævn.

 

Poire William aux Rouge. ( rødvinskogte pærer med vinskumsauce.)

Pærerne skrælles og kernehuset udtages fra bunden, koges i en lage af ½ fl. rødvin, 200 gr. sukker, en stang kanel nogle nelliker, lidt citron og appelsinskal, til pærerne er møre.

Af den sigtede lage laver vi en rødvinsskumsauce, som serveres til.

Sabayonne de vin rouge:

Den sigtede, kogende rødvinslage piskes med 6 æggeblommer til en let cremet konsistens.

Skriv et svar