Fin Mad 2

Gratinerede muslinger:

 Smør røres med salt, hvid peber, lidt hvidvinseddike og masser af hvidløg samt hakket persille.

Smøres på muslingerne som stilles i et ovnfast fad, drysses evt. med lidt rasp og bages i ovnen ved 225 g. i 10-12 min. (spises meget varme.)

Hertil flutes. (opskriften står på melposen.)

Indbagt fasanbryst:

 Kødet og lever krydres og brunes i olie, stilles så til afkøling.

Chalotteløg og forskellige svampe snittes fint, svitses i smør i panden med pinjekerner, krydderier ( s+p , koriander, kardemomme, o.a. )  panden nedkoges med sherry eller portvin, til en tyk konsistens, og afkøles.

Butterdej udrulles i passende stykker, herpå anbringes kød og lever samt svamperagouten

Dejen s kanter pensles med æg og lukkes, pensles på oversiden og drysses med sesamfrø.  Bages på bagepapir ved 220 g. i ca. 12- 14 min. eller til dejen er brun / bagt.

Den overskydende ragout koges sammen med lidt skysauce.

Grønsagssautée:

 Julesalat, fennikel og rødløg skæres i ensartede stykker, krydres med s+p og timian, og sauteres i olie og smør i få minutter og trækker færdig.

Ris pilaw:

 Finhakket løg sauteres i smør/olie til de er klare, risene kommes i og der røres rundt til de har suget fedtstoffet, bouillon tilsættes så risene er dækkede med + 1/3, koges under låg til væsken er opsuget.  Pas på med salt men gerne lidt hvid peber.)

 

Skriv et svar